Het Utrechtse condoombedrijf Shaggies verstuurt voor deze Valentijnsdag gratis valentijnskaarten met condoom en komt ze ook nog eens persoonlijk langs brengen. “Een ouderwetse kaart met valentijn, wie wil dat nou niet?” 

Oprichtster van het paar maanden oude bedrijf, Tosca Sel, is er druk mee de komende tijd. Vijfhonderd kaarten liggen er klaar om volgend weekend verstuurd te worden, waarvan de eerste honderd inmiddels zijn besteld. 

En omdat "Shaggies voorlopig bij ons aan de keukentafel bestaat", worden alle brieven de dag voor Valentijn persoonlijk door Sel en haar vriend door de brievenbus gedaan. "Alles buiten Utrecht doen we wel gewoon met de post maar een kaart versturen kost 70 cent, dus het loont om het zelf te doen."

Boodschap

Ook de boodschap die wordt overgebracht via de kaart schrijft Sel persoonlijk op de kaart. Tussen de eerste honderd kaarten zitten al creatieve liefdesverklaringen. "De berichtjes die mensen op de kaarten willen hebben lopen enorm uit elkaar. Sommigen zijn ronduit schattig met teksten als 'Ik weet het zeker: Jij bent voor mij de ware!’. Andere zijn wat ondeugender, bijvoorbeeld: 'Schatje, laten we boom boom dingen doen'," vertelt Sel.

Shaggies bestaat pas sinds november en via het bedrijf kan je een abonnement nemen op condooms. Je krijgt dan eens in de zoveel tijd een pakketje thuisbezorgd door de brievenbus, zodat je niet meer in de rij bij de kassa van een drogisterij hoeft te staan met je Durex-doosje.

“We hebben de laatste tijd ons assortiment wat kunnen uitbreiden. Zo zijn er nu ook condooms voor mensen met grote piemels of voor mensen die van anale seks houden,” vertelt Sel, die zelf met Valentijn ‘heel wild uiteten gaat’ op de watertoren in Rotsoord.