Er is geheime informatie gelekt bij een besloten raadsinformatiebijeenkomst over de huur van het pand waar Broese en de bibliotheek Utrecht inzitten. Cijfers die niet voor de buitenwereld bestemd waren, werden bekend doordat er nog een microfoon aanstond.

Dat meldt de Telegraaf. Nadat de schermen via de live-verbinding op zwart gingen bleef het geluid doorlopen. Zo hoorde de krant dat de gemeente Utrecht 1,5 miljoen euro per jaar ontvangt voor de verhuur van het gebouw aan de Stadhuisbrug. 

Daarnaast is nu duidelijk dat Broese geen marktconforme huur betaalt, maar ‘slechts’ 720.000 euro per jaar. Een marktconforme huur zou 835.000 euro per jaar zijn. Een derde partij in het gebouw betaalt 42.000 euro per jaar aan huur aan de gemeente.

Blunder

Het gebouw is een gevoelige kwestie voorde gemeente. Utrecht blunderde enkele tijd terug door de huur van Broese niet op tijd op te zeggen waardoor de boekverkoper nu goedkoop in het pand zit. De gemeente wil het winkelpand het liefst verkopen. Dit zou naar verluidt rond de 40 miljoen moeten opbrengen.