De Utrechtse band Coppersky heeft met de videoclip voor de single Reservoirs een ode gebracht aan Tivoli Oudegracht in Utrecht.

Voor de clip gebruikten ze materiaal dat ze schoten in 2014, een maand voordat de oude poptempel de deuren sloot en opging in TivoliVredenburg.

Een maand voordat Tivoli sloot, opende Coppersky voor Band of Skulls in een uitverkochte Tivoli en namen ze van de gelegenheid gebruik om videomateriaal op te nemen voor een clip. Reservoirs is de tweede single voor het tweede album van Coppersky, If We’re Losing Everything, dat op 4 maart uitkomt.

In de video zijn niet alleen beelden uit de zaal te zien maar ook een terugblik naar wat er achter de schermen gebeurt in de aanloop naar het optreden.

Bekijk de videoclip:

Coppersky - Reservoirs
Coppersky - Reservoirs

Bijzonder

"Het was zo bijzonder om vlak voor de sluiting van zo’n bijzondere plek er nog te mogen spelen, het is voor bandjes heilige grond', zegt Robert-Jan Zwart, bassist en zanger van Coppersky. "We hebben deze beelden bewaard voor een nummer waar het goed bij zou passen."

Coppersky presenteert hun nieuwe album op 4 maart in De Helling. Na de release gaat de band op een uitgebreide tour door Nederland, Duitsland en België.