Binnenkort openen de deuren van het nieuwe restaurant Croes! op de Balijelaan. Eigenaar Casper Weekhout vraagt aan Utrechters te investeren in de verbouwing en inrichting van het pand. 

In ruil daarvoor krijgen ze rendement en korting op etentjes.

Na een carrière bij Brasserie Bresson, Wijncafé Lefebvre en restaurant ElVi heeft Weekhout zijn zinnen gezet op zijn eigen restaurant. Hij wil dit gaan doen met een buurtrestaurant voor Dichterswijk.

De aanstaande eigenaar heeft echter nog niet alle financiën rond en hoopt daarom op hulp van de buurt. “Ik heb nog nog zes weken om mijn streefbedrag van 85.000 euro bij elkaar te krijgen. In het nieuwe restaurant zullen lokale producten centraal staan. Utrecht heeft namelijk zo veel goede producten te bieden, dat de keuze hiervoor door mij snel gemaakt was.”

Rustpunt

Croes! moet een rustpunt worden tussen Dichterswijk en Rivierenwijk. Fris, gezond en ontspannen, dat worden de kernwoorden van Croes.

“Een plek om af te spreken voor een kop koffie, een plek om in de watten gelegd te worden, een plek waar de gast nog écht het belangrijkste onderdeel van de zaak is. Mensen die naar jou toe komen om hun zuurverdiende geld bij jou te spenderen, moet je te allen tijde blij en gelukkig naar huis laten gaan.”

Volgens weekhout is er in deze buurt nog geen plek waar je de hele dag terecht kunt om ontspannen je krant te lezen of je essay te schrijven. Dat gat hoopt hij met Croes! te dichten.