Oplevering ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ in Utrecht jaar uitgesteld

De oplevering van het eerste deel van de ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ naast Utrecht Centraal is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten omdat de veiligheid bij een oplevering in 2016 minder groot zou zijn dan bij een oplevering medio 2017.

Deze vertraagde oplevering houdt wel in dat het eerste deel dat nu in 2017 in gebruik wordt genomen een groter deel zal zijn dan oorspronkelijk gepland. Daarnaast zal dit eerste deel veiliger, gebruiksvriendelijker, en beter omsloten zijn dan in de oorspronkelijke planning.

Uitbreiding

Om het stijgend aantal fietsen dat geparkeerd wordt bij het Centraal Station het komend jaar te kunnen blijven opvangen wordt er gekeken naar uitbreiding van het aantal fietsparkeerplekken op het Smakkelaarsveld. 

Een optie hiervoor is de kavel in de bocht van de OV-baan naast het spoor, waar mogelijk plaats is voor 1.600 tijdelijke fietsenrekken. Zodra het fietspad vanuit de Sijpesteijntunnel is doorgetrokken onder het OV-viaduct door – naar verwachting zomer 2016 – is deze tijdelijke stalling goed bereikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie