Bouw Dafne Schippersbrug met vier maanden vertraagd

De bouw van de Dafne Schippersburg in Utrecht is vertraagd, laat de gemeente woensdag laten weten. De vertraging bedraagt zo’n vier maanden. 

De afgelopen periode heeft de aannemer van de fietsbrug gewerkt aan de uitwerking van het uitvoeringsontwerp en de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden.

Dit heeft meer tijd gevergd dan vooraf verwacht. Dit vindt zijn oorzaak in de technische complexiteit van de brug en de uitvoeringsrisico’s.

Er wordt nu begin februari gestart met de bouw van de fundering van de brug. De nu geplande ingebruikname van de fietsbrug komt uit op eind 2016. Dit is circa vier maanden later dan de gemeente bij het raadsvoorstel van oktober 2014 heeft gemeld.

Schoolgebouw

De bouwprojecten aansluitend bij de brug liggen wel op schema. De bouw van de nieuwe OBS Montessorischool verloopt geheel volgens planning. Naar verwachting verhuist de school in de komende meivakantie naar de nieuwbouw.

Direct aansluitend wordt gestart met de sloop van het oude schoolgebouw om ruimte te maken voor de nieuwbouw van 15 duurzame eengezinswoningen. De selectie van marktpartijen hiervoor loopt op dit moment en wordt eind januari afgerond. Verwacht wordt dat na de zomervakantie 2016 de woningbouw zal kunnen starten.

Lees meer over:
Tip de redactie