De eigenaars van de Utrechtse technoclub Basis willen meer gebruik gaan maken van de mogelijkheid om 24 uur per dag open te zijn.

Oprichters van de club in een werfkelder aan de Oudegracht Joost Holthuizen en Jorn Lukaszczyk willen gaan kijken naar de mogelijkheid om een heel weekend open te blijven door gebruik te maken van de 24-uursvergunning. Daarnaast willen ze nog meer de verbinding met Utrecht versterken, zeggen ze in een interview met DUIC.

"We zitten er aan te denken doordeweeks speciale avonden te organiseren waarin Utrechtse muzikanten een avond kunnen vullen. We moeten wel nog kijken of we doordeweeks avonden kunnen vullen."

In de toekomst willen de eigenaren ook graag grotere buitenlandse artiesten naar de uitgaansgelegenheid halen. Basis gaat tevens een samenwerking aan met een groot festival waar ze de programmering mogen verzorgen voor een van de podia.

Het genre blijft wel wat de mensen gewend zijn van Basis. Holthuizen en Lukaszczyk zeggen te hopen zeer binnenkort meer over het festival te kunnen vertellen aan hun publiek.

Feest

Voor het éénjarig bestaan wordt komende zaterdag een groot feest gehouden waar extra middelen worden ingezet zoals een nieuw lichtplan en een bredere dj-booth. Het programma zal bestaan uit bekende mensen zoals Job Jobse, maar ook muzikanten die niet eerder in de technoclub hebben gestaan.

Sinds kort wordt er bij Basis gewerkt met voorverkoop. "De kaarten in de voorverkoop zijn al bijna allemaal weg. We houden dan nog zo’n 200 kaarten over voor de verkoop aan de deur."

Lees een uitgebreid interview met de oprichters van Basis in DUIC.