Aan creativiteit geen gebrek dit weekend in Utrecht. Bij het Groot Meezingconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg mag je meezingen met het orkest, in de voormalige gevangenis Wolvenplein staat een winterbuurtmarkt en in Vechtclub XL is de eerste editie van de nieuwe markt Ontwerpsalon. Maar is er meer te doen.

Goede Vrijdag: Kom gezellig condoleren

De initiatiefnemers van café Goede Vrijdag in het brugwachtershuisje bij de Oosterkade hebben het al eerder aangekondigd dat ze hun deuren gaan sluiten. Dit weekend vindt het afscheidsfeest Kom gezellig condoleren van het piepkleine café plaats. Daarom willen ze jullie nog éénmaal bedienen, en wel met bier, cake en live muziek. Kijk hier voor meer info.

Wanneer: Vrijdag 22 en zaterdag 23 januari
Waar: Goede Vrijdag
Hoe duur" Gratis

Jandino

Stand-upcomedian Jandino Asparaat, de man met de breedste glimlach van Nederland, speelt zijn show ‘Hoe dan ook’ wegens groot succes nog een tweede seizoen door. 

Wanneer: Zaterdag 23 januari, aanvang 20.00 uur
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Hoe duur: Vanaf € 12,50, kijk hier voor de verschillende prijzen per rang

Groot Meezingconcert

Altijd al eens willen zingen in de Grote Zaal? Zing dan mee met het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Martin Wright. Zij presenteren Brahms’ Ein deutsches Requiem voor en met belangstellenden. Ter voorbereiding bieden zij meezingers een gratis workshop aan. Het Groot Meezingconcert staat open voor iedereen die van zingen houdt.

Wanneer: Zaterdag 23 januari
Waar: TivoliVredenburg
Hoe duur: € 40

Orgelfeest Domkerk

De Domkerk is zaterdag het decor van de derde editie van het Orgelfeest. Het Orgelfeest is een jaarlijks terugkerend avondvullend feestconcert, georganiseerd door de organisten Marco den Toom en Minne Veldman. Zij zullen spelen op een van Nederlands mooiste orgels en een tot de verbeelding sprekende locatie. De eerste twee edities, in Amsterdam 2014 en in Haarlem 2015, trokken elk zo’n vijfhonderd bezoekers.

Wanneer: Zaterdag 23 januari
Waar: Domkerk
Hoe duur: €25 aan de deur

Project Houseparty XL Glow in the dark

Altijd al eens zo’n feest mee willen maken dat je alleen in films als Old School, Bad Neighbours, American Pie en natuurlijk Project X voorbij ziet komen? Na vele succesvolle XL-edities is het zaterdagavond weer raak met Project Houseparty XL Glow in the dark. De Winkel van Sinkel pakt groots uit en brengt je een vernieuwd en uniek concept. 

Wanneer: Zaterdag 23 januari van 23.00 tot 05.00 uur
Waar: Winkel van Sinkel
Hoe duur: € 10

Wintermarkt Wolvenplein

Zondag kun je in de oude gevangenis Wolvenplein terecht voor een creatieve buurtmarkt. Er staan bijna dertig kramen met creatieve producten van onder andere Albo Helm, Ateliers de Wijde Doelen, Baris Wanschers, Donker Utrecht, Formidabel, Freek Joosten Fotografie, Mancave, Uitgeverij Snor, T-Tas, Villa Vief, XLY Jewelry, Studio Zeef (Lucas van Hapert & Tessa Kwee), Zoetgoed en nog veel meer. Ook is er een knusse koffiebar van The Village Coffee & Music en worden er gezellige plaatjes van dj Miss Twist gedraaid.

Wanneer: Zondag 24 januari van 11.00 tot 17.00 uur
Waar: Wolvenplein
Hoe duur: Gratis

The Best of IDFA 2015 On Tour

De beste films van IDFA 2015 gaan weer samen op tournee langs de Nederlandse filmtheaters. Natuurlijk wordt ’t Hoogt hierbij niet overgeslagen. Op de zondagen 24 en 30 januari en 7 februari worden in The Best of IDFA on Tour weer de meest spraakmakende films van de laatste festivaleditie in een kleine marathon getoond.

Wanneer: Zondag 24 januari, 30 januari en 7 februari van 13.00 tot 18.45 uur
Waar: 't Hoogt
Hoe duur: Normaal € 25 / Hoogtpas € 22,50

Ontwerpsalon Vechtclub XL

De Ontwerpsalon is een inkoopmarkt waar ontwerpers hun producten zoals keramiek, sieraden, mode-accessoires, grafisch en illustratief werk en interieurproducten kunnen presenteren en verkopen. Dit weekend is de eerste editie. Liefhebbers van design zijn van harte welkom om te komen winkelen en binnenkijken bij Vechtclub XL. Veel ateliers en ontwerpstudio’s in Vechtclub XL zullen tijdens het evenement geopend zijn.

Wanneer: Zondag 24 januari van 11.00 tot 17.00 uur en maandag 25 januari van 13.00 tot 18.00 uur
Waar: Vechtclub XL
Hoe duur: Entree is gratis