The New Economy noemt Utrecht 'regionale hoofdstad van Europees belang'

Utrecht groeit en pakt daarbij grote economische kansen en innovaties. Dat zegt het toonaangevende Engelse tijdschrift The New Economy.

Het blad ziet Utrecht ontwikkelen van provinciestad tot regionale hoofdstad van Europees belang. Het is voor het tijdschrift reden om met de directeur van het Utrecht Science Park (USP), Floris de Gelder, in gesprek te gaan.

De stad en de regio hebben één van de beste economische vooruitzichten in West-Europa. Het USP speelt hier een belangrijke rol in. Het kwartaalblad is benieuwd hoe de toekomst van Utrecht eruit gaat zien.

De Gelder legt in het artikel uit dat Utrecht met het USP probeert om bedrijven en werkgelegenheid aan te trekken wat niet mogelijk zou zijn als er geen wetenschapspark zou zijn geweest. "Wat we eigenlijk proberen te doen is om de meest vooruitstrevende kennis-gerelateerde werkgelegenheid naar onze regio te halen."

Schedeltransplantatie

Als voorbeeld geeft de directeur de allereerste schedeltransplantatie vorig jaar waarbij met 3d-print techniek een nieuwe schedel was gemaakt. "Deze vrouw kan nu gewoon weer werken."

Verder legt De Gelder het geheim van het Utrechts model uit waarbij hij als voorbeeld de Daktuin noemt. “Het Utrechtse model draait om het team dat we in de regio zijn. Het samenwerken. We vertrouwen elkaar zo veel mogelijk.”

Begin december was Utrecht ook al onderwerp van gesprek in The New Economy. Toen legden ze uit hoe Utrecht één van de beste plekken wordt om in te wonen.

Lees meer over:
Tip de redactie