Groot deel Moreelsebrug komend weekend geplaatst

De Moreelsebrug krijgt er aankomend weekend negentig meter brugdek bij. Hierdoor worden de eerste contouren van de brug die de Croeselaan en het Moreelsepark met elkaar verbindt zichtbaar.  

De brug overspant ook Utrecht Centraal. Er worden dit weekend brugdekken gehesen en geplaatst tot en met het perron van spoor 14/15. 

"Het inhijsen van de brugdeel aankomend weekend wordt spectaculair", zegt bouwmanager Huub Steggehuis van Prorail. De afgelopen weken zijn steunpunten, in de vorm van een 'V', op de perrons geplaatst om de brug te kunnen dragen.

Vanaf de Jaarbeurskant wordt de eerste helft van de brug over het halve spoorwegemplacement geplaatst. Is die klus eenmaal geklaard, dan volgen in de tweede helft van dit jaar de werkzaamheden aan de centrumkant.

Half 2016 gaat de bouw van de brug aan de andere kant van het spoor van start, dit is bij het busstation Centrumzijde. Eind dit jaar moet de hele brug klaar zijn. De planning is dat de brug in december opengaat voor voetgangers en fietsers.

Lees meer over:
Tip de redactie