Jetset Sushi Utrecht is maandagavond massaal slecht beoordeeld op Facebook en Twitter nadat het onsportief reageerde op een klacht van een klant. Het restaurant ontving daarna honderden slechte recensies, reacties en beoordelingen. 

Een klant die zondag ziek was geworden van een bestelling bij het restaurant liet dat maandag telefonisch aan de eigenaar weten. Die zei vervolgens dat ze niet ziek kon worden van het eten uit het restaurant.

Op Facebook deed de klant vervolgens nogmaals het verhaal met de mededeling voortaan ergens anders haar Japanse delicatesse te bestellen.

Zwangere zeurpiet

Dit schoot weer echter in het verkeerde keelgat van de eigenaar die de vrouw op zijn beurt bestempelde als een 'zwangere zeurpiet'. Hierop kwam het onvolprezen Facebook-account 'Klantenservice' langs met de oproep om excuses aan te maken, waarna het bericht door veel mensen werd opgepikt. Met alle gevolgen van dien; het restaurant kreeg in kort tijdbestek gigantisch slechte en veelal hilarische beoordelingen, reacties en recensies.

Ontslagen

De eigenaar van het restaurant, Mesam Ghasemi, heeft vanwege de ontstane commotie maandagavond een medewerker ontslagen.

Ghasemi laat weten dat een medewerker de klachten niet goed heeft afgehandeld en wil daar namens zichzelf en het bedrijf zijn oprechte excuses voor aanbieden.

Maar de gang van zaken zoals die naar buiten is gekomen is iets anders in de ogen van de eigenaar. “Wat ik begreep van die medewerker is dat de klant heel boos opbelde en dreigde een slechte recensie op Facebook te zetten. Daarop heeft de medewerker uiteindelijk gezegd: ‘Je doet maar waar je zin in hebt’. Hij had het idee dat deze klant gewoon haar geld wilde terughebben.”

Kapot maken

Dat deed ze en de sushi-zaak werd vervolgens slachtoffer van de fanbase van het onrust zaaiende Facebook-account Klantenservice. Die zeiden: “Het lijkt mij echt hilarisch om je zaak finaal kapot te maken met de hulp van onze 260k volgers.”

Ghasemi zegt niks van de ophef te snappen. "Ik heb echt niks verkeerds gedaan. Er is voor zover ik weet nog nooit iemand ziek geworden van onze sushi.”

Advocaat

De zaak aan de Amsterdamsestraatweg is nog niet zo lang open en de recensies die het bedrijf via Thuisbezorgd en Facebook kreeg waren goed. “Maar duizend man die in 20 minuten mijn bedrijf zo slecht mogelijk beoordelen. Daar is niet tegenop te werken. Heb daarom ook de pagina verwijderd, maar nu zijn er alweer nep-pagina’s aangemaakt. Als dit blijvende schade voor mijn zaak oplevert, moet ik misschien wel een advocaat inschakelen.” zegt Ghasemi.

Tot slot wil de eigenaar nog duidelijk maken dat hij excuses heeft gemaakt aan de betreffende klant, maar daar nog geen reactie op heeft mogen ontvangen.

De betreffende klant laat aan DUIC weten nog niet persoonlijk excuses te hebben ontvangen. Wel had ze maandagavond last van iemand die op haar raam timmerde en van een aantal anonieme telefoontjes.

De Facebookpagina van het restaurant is inmiddels offline gehaald. Lees de klacht nog eens na op DUIC