Utrecht plaatst 1.300 zonnepanelen op eigen vastgoed in 2016

De gemeente Utrecht gaat dit jaar 1.300 zonnepanelen plaatsen op het eigen vastgoed.

Vooral gymzalen krijgen zonnepanelen. Woensdagmiddag om 15.00 uur worden de eerste zonnepanelen gelegd bij een pand aan de Marco Pololaan. 

Op deze eerste accommodatie aan de Marco Pololaan worden in totaal 72 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen leveren ongeveer in totaal 350.000 Wattpiek vermogen op. "Met het plaatsen van de 1300 zonnepanelen wordt de eigen behoefte van deze sportaccommodaties aan elektra opgewekt",  zegt Wethouder Paulus Jansen. "De gemeente geeft graag het goede voorbeeld door het gemeentelijke vastgoed zo duurzaam als mogelijk te maken."

Dit project is onderdeel van het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed. Zoveel mogelijk gemeentelijke gebouwen worden de komende jaren geïsoleerd, de installaties zo zuinig mogelijk afgesteld en duurzame energie opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen.

De gemeente Utrecht wil in 2030 CO2 neutraal zijn. Voor 2020 is minimaal 10 procent van de gemeentelijke daken die behoren tot het te verduurzamen deel (uitgezonderd zijn de panden uit de portefeuilles ruimtelijke ontwikkeling, onderwijs en bereikbaarheid) met zonnepanelen belegd.

Lees meer over:
Tip de redactie