Utrechtse serieverkrachter staat maandag voor de rechter

Gerard T., de man die ervan wordt verdacht de Utrechtse serieverkrachter te zijn, verantwoordt zich maandagochtend voor de rechter.

Tot nu toe heeft T. altijd gezwegen over zijn verdachtmaking, maar hij bekende toen hij vastzat aan een politie-informant dat hij de serie-verkrachter is.

Maandag wordt zijn zaak voor het eerst inhoudelijk behandeld.  Eerder moest hij al voorkomen in pro-formazittingen waarin hij niks zei. T. wordt in totaal gelinkt aan 18 zedendelicten, maar justitie heeft slechts bewijs voor vier verkrachtingszaken.

In juli 2014 kwam de langslepende verkrachtingszaak plotseling in een stroomversnelling nadat de verdachte was opgepakt bij een fietsendiefstal. De zaak die niet op te lossen leek te zijn, had in één keer bij toeval een dna-match.

Geschiedenis

De zaak tegen de 52-jarige Nieuwegeiner kent een lange geschiedenis. 21 jaar geleden vond de eerste verkrachting plaats, waarop midden jaren ’90 een serie verkrachtingen en aanrandingen volgde, waarbij de dader steeds op dezelfde manier te werk ging. 

De hele regio was in de ban van de verkrachter. In 2001 werd het onderzoek gestaakt. Later dat jaar vonden opnieuw twee incidenten plaats die werden gelinkt aan de verkrachtingszaken in 1995 en 1996.

Lees meer over:
Tip de redactie