Dit is er te doen op de open dag van de nieuwe bibliotheek op de Neude

Alle inwoners van Utrecht kunnen zaterdag 23 januari tussen 12.00 uur en 17.00 uur kennismaken met de nieuwe bibliotheek in het oude postkantoor op de Neude in Utrecht. Dit is er aankomende zaterdag te doen.

Op de open dag zullen er sprekers en optredens zijn. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Het open huis wordt om 12:00 uur geopend door Bibliotheekdirecteur Ton van Vlimmeren en wethouder Jeroen Kreijkamp.

In de grote hal van het gebouw zijn presentaties, sfeerimpressies en plattegronden te zien. Ook kan men zelf ideeën achterlaten of zich opgeven voor speciale denktanks, waarmee later dit jaar verder gebrainstormd wordt over de bibliotheek van de toekomst. Presentator en gespreksleider Oscar Kocken zal de bezoekers aanmoedigen hun ideeën en meningen te delen.

Door de grote belangstelling waren de rondleidingen door het gehele gebouw binnen een kwartier volgeboekt. Er is een hoek ingericht waar men met behulp van een virtuele bril een kijkje kan nemen in het historische gebouw.

Lees meer over:
Tip de redactie