Vergunning creatieve vrijplaats DEPOT nog niet rond

De vergunning voor de nieuwe creatieve broedplaats DEPOT aan de Concordiastraat bij de Tweede Daalsedijk in Utrecht is nog niet rond.

"We hebben bij een hoop bewoners de onrust weg te kunnen halen, want we merken dat het voor een hoop bewoners nog steeds onduidelijk is wat wij willen gaan doen", vertelt Rod Hensen, een van de initatiefnemers van DEPOT.

Duizenden bezoekers

"We vragen nu een maximale vergunning aan waarmee we tweeduizend mensen op het terrein mogen laten. Maar dat betekent niet dat we elke dag housefeesten gaan geven voor tweeduizend mensen", legt Hensen uit. "Het betekent alleen dat we dat eens in de zoveel tijd kunnen doen, maar daar liggen onze ambities helemaal niet. We willen juist een ontspannen en verborgen plek worden met kleine activiteiten, waar geen duizenden bezoekers in de nachtelijke uren aanwezig zullen zijn."

Inspiratie

In Amsterdam heb je Roest en het Westergasterrein, in Rotterdam WORM en Fenix Food
Factory en Strijp-S in Eindhoven. "Een creatieve vrijplaats is voor Utrecht een onbekend fenomeen. Hierdoor roept DEPOT niet alleen veel enthousiasme, maar ook vragen op", zegt Hensen. "De gemeente Utrecht heeft daarom nog geen vergunning verleend voor DEPOT. Wij vragen ons dan ook af: is Utrecht wel klaar voor zo’n creatief warenhuis?"

Hensen legt graag uit hoe een dag DEPOT eruit kan gaan zien. “Je loopt DEPOT binnen en ziet als eerste de kunstexposities. Vervolgens loop je de winkelmarkt op, waar je onder mee kleding en accessoires ziet van designers. Aan het eind van de middag ontmoet je je vrienden om samen wat op de foodmarket te eten. Na het eten besluiten jullie om het concert van een opkomende, experimentele band mee te pakken. En dan ga je rond middernacht weer naar huis."

Lees meer over:
Tip de redactie