Een kijkje onder en boven de werkzaamheden van Hoog Catharijne

Het nieuwe Hoog Catharijne in Utrecht is volop in verbouwing. Om de vorderingen van de werkzaamheden te laten zien maakte aannemer BAM een filmpje van de bouwput en de ondergrondse parkeergarage.

Bekijk de beelden:

Het project is opgedeeld in de onderbouw: de parkeergarage met een noordelijke en een zuidelijke inrit – en de bovenbouw: winkels en woningen. Het nieuwe Hoog Catharijne moet in 2019 helemaal klaar zijn.

Het vernieuwde winkelcentrum moet volledig gaan integreren met de binnenstad. Met andere woorden de binnenstad en het centraal station moeten via Hoog Catharijne op een goeie en mooie manier met elkaar verbonden gaan worden. 

Bezoekers moeten eenvoudig en comfortabel heen en weer kunnen lopen. Ook wordt het groen en het water van de toekomstig doorgetrokken Catharijnesingel bij deze integratie betrokken. Door middel van een transparant ontwerp met glas, hoge plafonds. en zicht naar buiten.

Het ontwerp moet er tevens voor gaan zorgen dat er ook meer aansluiting met de openbare ruimte rond het nieuwe winkelcentrum komt.

Lees meer over:
Tip de redactie