GroenLinks wil garantie voor terugkeer te kappen bomen Cremerstraat

Alle honderdvijftig bomen die moet wijken voor de aanleg van de warmteleiding van Eneco moeten worden teruggeplaatst. GroenLinks wil dat wethouder Geldof hierover afspraken maakt met de energiemaatschappij.

Donderdag staat de commissiebrief Cremerstraat op de agenda.

Een gevoelig onderwerp, want er sneuvelen ruim honderdvijftig bomen voor de aanleg van de warmteleiding. "Dit is een kaalslag, we willen dat het groen gecompenseerd wordt, en wel zodanig dat er per gekapte boom een nieuwe geplaatst wordt", aldus GroenLinks-raadslid Brechtje Paardekooper. "En geen sprietjes, maar bomen die tussen de tien en vijftien jaar oud zijn."

In eerste instantie gaf Eneco aan de kap van honderdvijftig bomen te willen compenseren met de plant van 46 jonge bomen op een andere locatie. Tijdens eerdere bijeenkomsten over de Cremerstraat is aangegeven dat het niet mogelijk is om evenveel bomen terug te plaatsen in de wijk, omdat er geen ruimte voor is.

Paardekooper ziet de gecompenseerde bomen waarvoor geen ruimte is in de wijk het liefste terug in andere, zogeheten stenige wijken.

Lees meer over:
Tip de redactie