Maker filmpje Bowie-muziek vanaf Domtoren overladen met reacties

Het inmiddels wereldberoemde filmpje waarin Dom-beiaardier Malgosia Fiebig Space Oddity van David Bowie ten gehore brengt is na één dag al ruim 800.000 keer bekeken. Maker van het filmpje is Marchal Molenaar, die een rare dag achter de rug heeft.

"Media uit alle landen komen op mij af", vertelt hij in een interview met DUIC.nl.

Was je toevallig in de stad?

"Ja, maar ik woon in de binnenstad en heb de Domtoren wel vaker bekende artiesten horen spelen als Abba, Queen, The Rolling Stones en Pink Floyd. Maandag hoorde ik ineens Space Oddity van David Bowie vanaf de Dom spelen en dacht: ik film het."

Dan zet je het op Facebook, en dan?

"Toen was het binnen een kwartier al door negen kennissen van mij gedeeld. Dat was nog nooit gebeurd. Dus ik maakte het filmpje openbaar en daarna liepen de 'likes' binnen. Echt fantastisch, dat verwacht je echt niet. Ik was blijkbaar de enige die hier een goed filmpje van heeft gemaakt. Het is inmiddels al ruim 800.000 keer bekeken en 20.000 keer gedeeld. Dat is nog eens reclame voor Utrecht!"

"Ik krijg nu om de paar minuten vriendschapsverzoeken van wildvreemde mensen over de hele wereld. Heel raar. Ook wordt ik benaderd door allerlei verschillende media. Vooral uit Griekenland en Italie. Zelfs de Daily Mirror heeft mij wat vragen gesteld."

Ben je fan van David Bowie?

"Niet de grootste, maar heb wel wat CD’s van hem liggen. Ik had toevallig ook vlak voor zijn overlijden kaartjes gekocht voor de tentoonstelling over hem in het Groninger Museum."

Heb je nog contact gehad met de beiaardier?

"Jazeker, zij vindt het ook geweldig. Het was leuk dat ik toevallig langsliep, maar zij verdient natuurlijk alle credits. Maar wat een gekkenhuis. Wel leuk om een keer vijf minutes of fame mee te maken."

Zaterdag klinkt David Bowie weer vanaf de Dom. Ben je er weer bij?

"Nee, ik moet helaas werken."

Lees meer over:
Tip de redactie