GroenLinks stelt vragen over rotonde-reclame

De GroenLinks-fractie stelt schriftelijke vragen aan het college van B&W naar aanleiding van de klachten over de rotonde-reclame in Utrecht-Oost.

GroenLinks-raadslid Brechtje Paardekooper vraagt zich af of er wel reclame geplaatst mag worden bij bijvoorbeeld de grote rotonde in Oudwijk bij de Emmalaan. "Ik ben het met bewoners eens dat de bordjes behoorlijk lelijk zijn", zegt Paardekooper. "Bovendien is het raar dat op de Emmalaan-rotonde reclamebordjes geplaatst worden terwijl  de begraafplaats, het Hogelandse Park, het Rozarium en de Emmalaan-rotonde historisch aangelegd groen is en een beschermd stadsgezicht bovendien."

Vrijwilligers

Paardekooper zegt dat bewoners rondom de rotonde bereid zijn om zelf de boel te onderhouden. "Veel bewoners zijn vrijwillig actief bij onderhoud van het Wilhelminpark. Sommigen geven zelfs bij de Stichting Wilhelminapark aan de rotonde eventueel te willen sponsoren, maar dan zonder bordjes te plaatsen."

"Ik begrijp niet waarom de gemeente niet eerst deze weg bewandelt en met bewoners in gesprek gaat over beheer van de rotondes. Tegenwoordig gaan bewoners en ook bedrijven zelf aan de slag om de openbare ruimte te verfraaien. Ondersteun dat dan als gemeente, zou ik zeggen",besluit Paardekooper.

Lees meer over:
Tip de redactie