Legitimatie nodig bij bewonersavond over vluchtelingenopvang Overvecht

Utrechters die maandagavond naar de informatieavond komen over de nu al veelbesproken, tijdelijke vestiging van asielzoekers in Overvecht moeten naast het wijkbericht ook een legitimatiebewijs meenemen als toegangsbewijs.

De gemeente heeft dit in overleg met politie en justitie besloten naar aanleiding van signalen, dat mogelijk ook anderen dan direct omwonenden naar de bewonersavond komen.

Het lijkt hierbij om FC Utrecht-hooligans te gaan, zo laten bronnen aan DUIC weten. Antifa Utreg heeft inmiddels spandoeken tegen de komst van het AZC in Overvecht verwijderd.

Tijdens deze eerste bewonersavond wil de gemeente graag in alle openheid in gesprek met de direct omwonenden en ondernemers; doel is hen te informeren en te horen welke vragen en zorgen zij hebben. Deze vragen en ideeën worden gebruikt om de opvang in de wijk goed te laten verlopen.

Extra informatieavond

De gemeente vraagt genodigden vanavond om op tijd te komen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst start om 19.30 uur. Mocht de opkomst vanavond hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, dan zijn genodigden welkom op de extra informatieavond op 21 januari. Informatie hierover volgt via een wijkbericht.

Antifa Utreg (AU!) heeft maandagochtend een aantal spandoeken weggehaald waarmee tegen de komst van een azc in Overvecht is geprotesteerd. De groep wil zo laten zien dat iedereen in de wereld een veilig heenkomen moet kunnen vinden.

"We willen hiermee de hetze die er tegen vluchtelingen ontstaat in Utrecht een halt toe roepen", laat de groep weten. AU! is van mening dat iedereen op de wereld een veilig heenkomen moet kunnen vinden.

Gisteren werd er door groeperingen gereageerd op het besluit van de gemeente om de vluchtelingenopvang uit te breiden. Mensen tegen de komst van een azc, in met name Overvecht, reageerden door spandoeken op te hangen en een Facebook-pagina in het leven te roepen.

Lees meer over:
Tip de redactie