Resto VanHarte in Overvecht na vijf jaar voorbereiding open

Na vijf jaar voorbereiding gaat woensdag het eerste proefdiner van Resto VanHarte in Utrecht Overvecht plaatsvinden. Het restaurant moet een levendige ontmoetingsplek voor jong en oud worden met lekkere en gezonde maaltijden. 

Bewoners en organisaties in Overvecht hebben vijf jaar geleden de handen ineengeslagen met het Wijkbureau, Zimihc en Resto VanHarte om de bouw van de keuken in Zimihc Theater Stefanus mogelijk te maken. Met succes. Vanaf woensdag 13 januari gaat Resto VanHarte ook daar wekelijks mooie ontmoetingen organiseren rondom de maaltijd.

"Het leuke aan Overvecht is de diversiteit aan bewoners, elk met hun eigen achtergrond en cultuur", zegt Jolanda Panis, manager Resto VanHarte Utrecht.

Vrijwilligers

"Schuiven zij samen aan tafel dan komen de verhalen los. Mensen staan open voor elkaar. Heel leuk om zo je buurtgenoten te leren kennen." Er meldden zich spontaan al vrijwilligers om in de nieuwe vestiging te helpen koken en de diners mee te organiseren. Er zijn nog enkele vacatures voor enthousiaste aanpakkers.

Woensdag is iedereen welkom en zal cartoonist Radboud Wanders live portretjes van bezoekers tekenen en Henk Bruinsma zal een muzikale aftrap geven met liedjes die recht je hart binnenkomen.

Resto VanHarte heeft al een vestiging aan de Bernadottelaan 23.

Lees meer over:
Tip de redactie