Voor vijfhonderd euro per maand kunnen startende bedrijven sinds deze week tijdelijk in Utrecht een grote kantoorruimte huren in het oude postkantoor op de Neude.

Vastgoedbeheerder Camelot heeft sinds eind december het beheer van het postkantoor op zich genomen en mag tijdelijk negen ruimtes verhuren. “Het is voor ons echt ideaal,” vertelt Thijs Verheul. Hij is één van de eigenaren van kledingbedrijf United Wardrobe, het eerste jonge bedrijf dat zijn intrek heeft genomen in het Rijksmonument.

"Tegen zo’n gave plek, voor zo’n prijs kan je geen nee zeggen. Al is het alleen maar voor het komende half jaar dat wij hier anti-kraak kunnen zitten. Maar we betalen nu een schijntje van wat je normaal voor een kantoorruimte in de binnenstad betaald. Hiervoor zaten we in een pand op het Herculesplein, ook van Camelot, maar daar was al twee keer ingebroken. Gelukkig benaderde Camelot ons nu als eerste. Ik denk dat ze met ons te doen hadden."

Voorlopig is United Wardrobe de enige in het gebouw. "Er zou nog een ander bedrijfje inkomen en er zit een kunstenaar in, maar die heb ik beide nog niet gezien."

West-Europa

"Over 7 jaar willen we in elke hoofdstad van west-Europa een eigen kantoor hebben”, zegt mede-eigenaar Verheul. Op United Wardrobe kunnen mensen hun kleding verkopen en zelf tweedehands kleding terugkopen.

"We richten ons in eerste instantie op de studenten van tegenwoordig. Die dragen bijna allemaal hippe tweedehandskleding. Dat is de norm aan het worden." In 2016 gaat het bedrijf uitbreiden naar buurlanden België en Duitsland.

Tijdelijk

Dat het maar tijdelijke huisvesting betreft is geen probleem voor de jonge ondernemer. "We zijn een internetbedrijf. Wat dat betreft is het trouwens erg jammer dat de Wi-Fi het nog niet goed doet, maar met de vijf man en twee part timers waarmee we nu werken moeten we vooral een paar laptops verhuizen en niet allerlei meubelen en dat soort dingen."