Het tweede indoor skydivecentrum van Nederland zal volgend jaar openen in Utrecht. De windturbines zullen langs de A2 naast de Haarrijnseplas worden geplaatst.

Vijf jaar geleden begon het als ambitieus plan, maar inmiddels is het bijna werkelijkheid. Het initiatief van ondernemers bij KidZcity, om een indoor skydivecentrum neer te zetten, zal hopelijk binnen een jaar worden afgerond.

“De wens is om een aantal weken voor de kerstvakantie open te gaan”, zegt Wim Adelaar.

Waanzinnig plan

In Roosendaal werd tien jaar geleden het eerste skydivecentrum geopend. Adelaar: “Via via kwamen we daar in contact met iemand die nog een tweede centrum wilde maken. Een waanzinnig plan, want het is een enorm project. Je bent zo tien miljoen verder.”

De ondernemers wilden in het centrum van het land openen en hebben langs de snelweg een mooie locatie gevonden. “De twee tunnels zijn naast elkaar geplaatst en worden wel 12,5 meter hoog. Het uitzicht over de Haarrijnseplas en de snelweg is dan ook spectaculair.”

Geluidswal

Het nieuwe pand is inmiddels in aanbouw. Het wordt het eerste gebouw van een automatische geluidswal. “We zullen al snel hoog gaan bouwen. Dus het zal wel te zien zijn.” De grondbewerking is begonnen en in het nieuwe jaar zal ook een start worden gemaakt met heien.

“Pas na de zomer zullen de motoren voor de windturbines worden geplaatst. Het zijn acht motoren van 10,000 kilo. Dat is niet zomaar iets. Daarna is ook de binnenkant aan de beurt met horeca.”