Leuk om thuis Kerstmis te vieren. Maar je kan ook de stad in. Er zijn feesten genoeg. Wij lichten er een aantal voor je uit.

Liptease

Nederlands meest sexy rockabilly-band Liptease komt met een spetterende kersthow. Met optredens in De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Holland’s Got Talent braken de drie dames en hun meerstemmig gezongen fifties-rock&roll dit jaar definitief door bij het grote publiek.

Donderdagavond brengt Liptease lekker veel kersthits in rockabillystijl. Daarvoor nemen ze niet alleen hun vaste band The Backstreet Crackbangers mee, maar ook nog eens een complete big band. Vanaf 18.45 uur kun je vast opwarmen in café Het Gegeven Paard, want daar treedt de Utrechtse Studenten Big Band op.

Wanneer: Donderdag 24 december, zaal open 19.30 uur
Waar: TivoliVredenburg
Hoe duur: 16 euro

Dikke ballen kerstdisco

Als altijd draaien de dj’s van Vitamine ACU de avond voller en lekkerder dan een gevulde kalkoen. Dit is je kans om je voor elke saaie familieverplichting te excuseren. Kom een feestje bouwen in het ACU met de bekende uitgekiende mix van rock, new wave, disco, hiphop, ska, 80’s, electro, punk, retro, alternatief, dance, indie, metal, pop en industrial.

Wanneer: Vrijdag 25 december om 23.00 uur
Waar: ACU
Hoe duur: Gratis

Red Cup Party Christmas

Met tweede kerstdag verandert TivoliVredenburg weer in een groot Amerikaans studentenhuis tijdens de Red Cup Party. Deze feestjes ken je uit films als Project X, Old School en American Pie. De ingrediënten? Red cups & Party. Muzikaal kun je alles verwachten, van Outkast en Blink 182 tot Taylor Swift en "All I Want For Christmas Is You". Natuurlijk is er ook weer Beer Pong en ander vermaak.

Wanneer: Zaterdag 26 december van 23.00 tot 4.00 uur
Waar: TivoliVredenburg
Hoe duur: 11 euro

Het Dikke Kerstfeest

Ook dit jaar is er weer Het Dikke Kerstfeest in de Winkel van Sinkel. Er zijn drie zalen, dus genoeg plek om lekker te dansen. In zaal 1 staan onder andere Tapesh, Miss Melera en Prunk met kerstmuziek. In zaal twee wordt dikke house gedraaid door – Samuel Deep, Locklead, Julian Alexander en Shapes. In zaal drie draaien Erik Heijting en MvdL de hele nacht. Kijk hier voor kaartjes en meer info.

Wanneer: Zaterdag 26 december van 23.00 tot 6.00 uur
Waar: Winkel van Sinkel
Hoe duur: 16 euro

Life of Brian

Bijkomen van alle kerstfeestjes doe je zondagmiddag in het Louis Hartlooper Complex. Daar wordt de legendarische Monty Python-film Life of Brian vertoond. Brian, een jood die zich heeft aangesloten bij de anti-Romeinse ondergrondse, wordt aangezien voor de profeet.

Al zijn woorden en daden worden verheven tot wonderen en al snel heeft hij veel volgelingen, geheel tegen zijn zin. De rest van zijn leven verloopt daarna gelijk aan dat van J.C. en uiteraard eindigt ook Brian aan het kruis, al zingend: "Always look on the bright side of life".

Wanneer: Zondag 27 december om 11.30 en 19.00 uur
Waar: Louis Hartlooper Complex
Hoe duur: 8.50 euro