Gemeente tevreden over uitvoering nieuwe parkeerregels Drift

De gemeente Utrecht is tevreden over de uitvoering en handhaving van de nieuwe, strenge fietsparkeerregels op de Drift in Utrecht. Het straatje bij de universiteit ziet er volgens de gemeente tegenwoordig netjes opgeruimd uit.  

Tijdens de start van het nieuwe universiteitsjaar jaar op 30 augustus 2015 zijn de nieuwe voorzieningen fietsparkeerplekken geopend en is het ten strengste verboden om je fiets te parkeren op de Drift.

Er is veel publiciteit geweest over de maatregelen, waardoor de gebruikers goed op de hoogte werden gesteld, concludeert het college van B&W deze week in een brief aan de gemeenteraad.

De eerste weken zijn studenten op meerdere manieren actief gewezen op het nieuwe fietsparkeerregime, onder andere via fietslabels, posters, een fotowedstrijd, spandoeken en speciale servicemedewerkers. Ook de Universiteit heeft veel gecommuniceerd om studenten te informeren.

Parkeren

Na enkele weken bleek dat veruit de meeste gebruikers zich goed aan de nieuwe regels hielden. Bij de uiteinden van de Drift is echter wel een te groot aanbod aan te parkeren fietsen ontstaan, met name rondom de Maarsbergerbrug en voor de City op de Voorstraat.

"De maatregel wordt goed geaccepteerd en opgevolgd. Wel blijft de intensiteit aan gestalde fietsen in de fietsparkeervakken hoog", stelt het college vast. "De fietsenstalling aan de Keizerstraat heeft nog voldoende overcapaciteit."

Vanaf 9 oktober 2015 handhaaft de gemeente op foutief gestalde fietsen. Het aantal verwijderde fietsen is tot en met 28 november 406 (gemiddeld 50 per week) en is daarbij lager dan tijdens de start van de handhaving in november 2014.

Lees meer over:
Tip de redactie