Werkzaamheden dakplaten stadskantoor bijna afgerond

De werkzaamheden aan de plafondplaten aan de buitenkant van het stadskantoor zijn bijna afgerond. In het weekend van 21 en 22 november 2015 kwam tijdens een storm één plafondplaat los aan de zuidzijde van het bouwdeel dat overhangt boven het dak van het centraal station.

Om geen risico’s te nemen met de veiligheid van passanten zijn als voorzorgsmaatregel ongeveer driehonderd platen extra vastgezet met schroeven. Dit werk – boven de voor publiek toegankelijke gebieden – is begin december afgerond.

Volgende week worden de laatste lastig bereikbare platen boven het dak van de stationshal door alpinisten vastgezet.

Boven het dak van de stationshal zijn 75 eindplaten niet vanuit een hoogwerker of monorail te bereiken. Daarom worden de werkzaamheden door alpinisten uitgevoerd. Afgelopen week zijn hiervoor voorbereidingen getroffen, waaronder materieelafstemming, het testen van aanhaakpunten en hulpspanten.

Vanaf volgende week starten de alpinisten met de werkzaamheden die naar verwachting begin januari worden afgerond. De platen die nu door de alpinisten extra worden vastgezet bevinden zich niet boven de voor publiek toegankelijke gebieden.

Lees meer over:
Tip de redactie