Dit zijn de drie toekomstbeelden voor het Smakkelaarsveld

Het Smakkelaarsveld is een van de volgende gebieden in het Stationsgebied van Utrecht die de komende jaren op de schop gaat.

Afgelopen week werd al duidelijk dat er drie toekomstscenario’s zijn voor dit stuk grond.

Doordat het plan voor Bieb++ van de baan is, is er minder budget voor het terrein beschikbaar dan waar aanvankelijk rekening mee werd gehouden. De gemeente heeft nu drie varianten bedacht voor het gebied, die erg verschillen qua kosten en invulling. De drie scenario’s voor de plek zijn onderverdeeld onder de noemers Basis, Park + en Park ++.

Basis

Bij deze variant moet gedacht worden aan een grasveld met enkele inrichtingselementen. In dit plan wordt het Smakkelaarsveld basaal en minimaal ingericht met het beschikbare budget dat is vastgesteld in de voorjaarsnota 2014, zo'n 1,5 miljoen euro. 

Park +

In dit plan wordt er op het deel tussen het spoor en de busbaan vastgoed ontwikkeld, waarschijnlijk studentenhuisvesting. De opbrengst uit het vastgoed draagt bij aan de inrichting en kwaliteit van het park ende realisatie van de Leidsche Rijn. Kwaliteitsimpulsen zijn de aanleg van de Leidsche Rijn en het oplossen van het probleem van de sociale onveiligheid, die wel kan ontstaan bij een park.

Park ++

Het veld van het park in deze variant nog op alle denkbare manieren ingevuld worden en beide delen van het terrein worden met elkaar verbonden. Het toevoegen van horeca en dergelijke is wel noodzakelijk voor de gewenste kwaliteit en levendigheid. Voor de realisatie van deze variant is meer budget nodig dan andere plannen, zodat de verschillende ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer over:
Tip de redactie