Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit weekend begint de kerstvakantie en zijn er genoeg leuke dingen om te doen in Utrecht. Zo treedt DOOL op in dB's, worden De Boks Awards uitgereikt en start zaterdag het Wintercircus. Maar er is meer.

DOOL (voorheen Elle Bandita) + HOLY

Elle Bandita staat vrijdagavond in dB's. Na haar avontuur bij het RTL-programma Expeditie Robinson is ze terug met een nieuwe band en is haar rock nog een tintje donkerder dan we van haar gewend zijn. Als supportact heeft ze HOLY bij zich.

Wanneer? Vrijdag 18 december om 21.00 uur
Waar? dB’s
Hoe duur? € 10

De Boks Awards

Tijdens De Boks Awards wordt er gezocht naar de beste rap- en zangtalenten tussen de zestien en vijfentwintig jaar. In de finale van de awarduitreiking zullen de acht beste acts, PUUR, Reflex, Mariket, Dinnie RD, Carlito, Bahar, Cookie en Naomi, te zien zijn.

Wanneer? Vrijdag 18 december 20.00 uur
Waar? Stadsschouwburg
Hoe duur? Normaal € 5 / U-pas € 2,50

Een Utrechter in Londen

De Utrechtse Romantische schilder Pieter Christoffel Wonder (1777-1852) ontwikkelde zich in de eerste helft van de negentiende eeuw tot een succesvol schilder. Zijn oeuvre omvat portretten, schilderijen met alledaagse taferelen en zogenaamde conversation pieces; groepsportretten waarop de afgebeelde figuren met elkaar in gesprek zijn. De Engelsman Sir John Murray ontdekte zijn werk en Wonder verbleef acht jaar in Londen om voor hem te schilderen. In de tentoonstelling Een Utrechter in Londen zijn deze schilderijen vanaf dit weekend te bewonderen.

Wanneer? Zaterdag 19 december 2015 t/m 13 maart 2016
Waar? Centraal Museum
Hoe duur? Kijk hier voor de verschillende toegangsprijzen tot het museum

Winter Station

In het Winter Station in het Spoorwegmuseum kun je vanaf zaterdag schaatsen, creatieve workshops volgen en is er een antieke carrousel voor kinderen. Ook zijn er erwtensoep, koek en zopie, glühwein en warme wafels verkrijgbaar en zorgt huisband The Busquito's voor de muziek. Voor het nieuwe avondprogramma gaat de barbecue aan, zijn er lichteffecten, een DJ en rondleidingen over het donkere buitenterrein.

Wanneer? Zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari. Op 1 januari gesloten.
Waar? Spoorwegmuseum
Hoe duur? € 16 / museumkaart gratis

1600 Slag bij Nieuwpoort

Juli 1600. De Tachtigjarige Oorlog is in volle gang en de Lage Landen zijn in oorlog met Spanje. Staatsman Johan van Oldenbarnevelt en legerleider Maurits van Nassau zijn samen zeer succesvol. Totdat Van Oldenbarnevelt Van Nassau met 1300 schepen naar de havens van Oostende en Nieuwpoort stuurt. De beroemde Slag bij Nieuwpoort wordt de republiek bijna fataal. Hier ontstaat de eerste scheur in de samenwerking van de twee helden. Vijf jonge acteurs ontdekken in deze familievoorstelling van de Utrechtse theatergroep Aluin de Nederlandse geschiedenis. Er is een uitgebreid randprogramma met talkshows en stadswandelingen.

Wanneer? Zaterdag 19 t/m woensdag 30 december
Waar? Theater Kikker
Hoe duur? Standaard € 17 / korting € 14

Wintercircus

Voor de zevende editie van Wintercircus Utrecht komen er verschillende acts naar Nederland. De sterkste man ter wereld vangt een kanonskogel en acrobaten tarten de zwaartekracht. Freestyle motoren vormen het hoogtepunt van de show. Er wordt een springschans gebouwd waar vanaf coureurs het luchtruim invliegen en vervolgens tientallen meters verder weer landen.

Wanneer? Zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Kijk hier voor de verschillende rangen

My First Festival

TivoliVredenburg wordt weer omgetoverd tot een speeltuin voor alle leeftijden, waar muziek in alle hoeken en gaten van het gebouw klinkt. Klassiek, reggae, piano’s, contrabassen, brass funk, kinderliedjes en nog veel meer. Kijk hier voor het blokkenschema.

Wanneer? Zondag 20 december, aanvang 10.30 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? Vanaf € 10

Winterkost

In de kerstvakantie presenteren de Stadsschouwburg en Podium Hoge Woerd veel verschillende jeugdtheatervoorstellingen. Met meer De Dansers, Het Houten Huis en Sanne Zweije. Kijk hier voor het volledige programma.

Wanneer? Zondag 20 t/m woensdag 30 december
Waar? Stadsschouwburg
Hoe duur? Verschilt per voorstelling, kijk hier en hier voor meer info

Lees meer over:
Tip de redactie