Utrecht worstelt met eigen drankbeleid

Utrecht heeft kortgeleden op een gemeentelijke bijeenkomst met veel ambtenaren zonder problemen alcoholhoudende drank geserveerd aan een tiener. 

Twee anderen, die duidelijk jonger waren dan 25 jaar, kregen een borrel zonder een identiteitsbewijs te laten zien. De handelwijze gaat rechtstreeks in tegen het eigen, strikte alcoholbeleid van de gemeente. Dat moet het Utrechtse college dinsdag toegeven in antwoord op vragen van de fractie van Student & Starter.

De cateraar die het zogenoemde stadsgesprek verzorgde is gewaarschuwd en zal als het nog eens gebeurt een bestuurlijke boete van 1300 euro krijgen.

Veel protest

In Utrecht moeten horeca-ondernemers een identiteitsbewijs vragen aan iedereen die niet duidelijk ouder is dan 25 jaar. Dat strenge beleid heeft al voor veel protest gezorgd. Het college erkent dinsdag dat ,,de gebeurtenissen tijdens het stadsgesprek illustreren dat naleving de nodige inspanningen vergt.''

De gemeente gaat toch door met het inzetten van 'mystery guests' om het beleid te controleren. "Die kan snel beoordelen of een ondernemer zich aan de plaatselijke regels houdt.''

Tip de redactie