Tourstart meest besproken onderwerp op Twitter in Utrecht

De Tourstart is het meest besproken onderwerp in de regio Utrecht op Twitter dit jaar. De veelgebruikte hashtag hiervoor was #TDF2015.

Dat blijkt uit een social media analyse van Buzzcapture. 4 juli, de dag waarop de Tour de France van start ging, was tevens de dag dat de meeste berichten op Twitter geplaatst werden van 2015.

Buzzcapture bekeek hoe vaak plaatsnamen in Utrecht in 2015 genoemd zijn op Twitter. Hieruit blijkt dat de tweede meest besproken gebeurtenis in de regio de bestorming van de noodopvang in Woerden was. Een grote wisselstoring in februari neemt de derde plaats in op de lijst inneemt.

Er waren ruim 2,5 miljoen tweets over Utrecht in 2015, dat is zeven procent van alle tweets waar een plaatsnaam, gemeente of provincie in is genoemd. 

Islamcongres

Ook in de top tien staan de Provinciale Statenverkiezingen, het islamcongres dat in het voorjaar gehouden is, de aanstelling van FC Utrecht trainer Erik ten Hag, optredens van de KNVB in Zeist, de onbekende jogger die op 29 oktober bewusteloos werd aangetroffen en de verhuizing van de bibliotheek naar de Neude.

Utrecht is de provincie waar op vijf na het meest over de steden en dorpen wordt getweet. Vorige week werd er ook nog veel gesproken over Utrecht op Twitter.

Lees meer over:
Tip de redactie