Bierbrouwerij De Leckere haalt investering van 150.000 euro binnen

De Utrechtse bierbrouwerij De Leckere heeft met een crowdfunding in een paar dagen tijd 150.000 euro opgehaald. Het bedrijf vroeg om hulp van investeerders om verder te kunnen groeien.  

Het bedrijf heeft met name meer capaciteit nodig om aan de vraag naar hun bier te kunnen blijven voldoen. "We hadden van tevoren wel verwacht dat de aandelen redelijk gewild zouden zijn", vertelt directeur Eric Odenwald. "Maar dat het zo snel zou gaan, hadden we ook niet verwacht. Dit is een mooi stuk vertrouwen." 

De 150.000 euro wordt samen met 300.000 euro die via andere kanalen is binnengehaald geïnvesteerd in het machinepark. "De vraag groeit en we willen in steeds meer horeca ons bier verkopen."

Ondanks het succes is de funding wel gesloten nadat het gewenste bedrag binnen was. "We hadden ervoor kunnen kiezen om het langer te laten openstaan maar dit is wat we nodig hebben en daar laten we het dan ook even bij", zegt Odenwald. "Het was voor het weekend even spannend maar nu kunnen we weer gewoon aan het werk."

Lees meer over:
Tip de redactie