De Voorstraat krijgt een hotdogbar

Tussen alle restaurantjes aan de Utrechtse Voorstraat verrijst begin maart een nieuwe horecagelegenheid: de hotdogbar Dogma.

In een voormalig slagerspand willen Jeroen Scharrenburg en Hugo Siebrand authentieke hotdogs gaan bereiden.

Scharrenburg heeft als chef-kok in verschillende restaurants gewerkt, terwijl Siebrand voornamelijk gewerkt heeft in de marketing en reclame. “Het moment voelde goed om nu samen iets op te zetten”, vertelt Siebrand enthousiast. “We willen iets moois gaan creëren.”

Scharrenburg voegt hieraan toe dat je met worst zoveel kanten op kunt. “De worsten die we gaan maken voor Dogma zijn allemaal naar eigen recept, net zoals het brood waarop ze geserveerd worden.”

Slagerij

In het pand van Dogma, direct naast America Today op de Voorstraat, zat zo’n zeventig jaar geleden een slager. “Het was vrij lastig om nog informatie te vinden over die slagerij. Wel vinden we tijdens de verbouwing steeds meer elementen van de winkel terug, zoals oude balken met vleeshaken en marmer van achter de balie”, vertelt Siebrand.

“We willen alles zo echt mogelijk houden, daarom houden we al deze elementen in de zaak. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het authentieke Utrecht behouden blijft.”

Restaurantstraat

Scharrenburg en Siebrand zijn eigenlijk per ongeluk terecht gekomen in de Voorstraat. “We liepen langs het pand en er hing een briefje op het raam waarop stond dat het te huur was”, vertelt Scharrenburg. “De Voorstraat is constant aan het vernieuwen en met initiatieven als SLA en GYS, wordt de Voorstraat meer en meer een restaurantstraat.”

Utrechtse kunstenaars

Een andere reden die de twee geven voor een locatie als de Voorstraat is het feit dat hier de echte Utrechters komen. “We willen een plek bieden waar Utrechters voor een eerlijke prijs kunnen eten. We richten ons dan ook voornamelijk op de Utrechters en dus niet op de dagjesmensen”, vertelt Hugo. “We werken ook samen met Utrechtse kunstenaars en alles wat in de winkel staat, komt van lokale ondernemers.”

Het restaurant wordt geen typisch restaurant met witte tafelkleedjes. “Daar zijn we allergisch voor. Bij ons bestel je je hotdog die je vervolgens kan meenemen of in Dogma kan opeten.” Geen poespas eromheen dus, gewoon goed en lekker eten, in een inspirerende omgeving.”

Lees meer over:
Tip de redactie