Er komt definitief een foodmarkt in het souterrain van het oude postkantoor op de Neude in Utrecht. Dat bevestigt Daan Wentholt, woordvoerder van de projectontwikkelaar a.s.r vastgoed.

De ingang van de foodmarkt komt aan de zijde van de Potterstraat. Het zal een versmarkt worden van tweeduizend vierkante meter. Naast de foodmarkt was het al bekend dat er ook een fietsenstalling in het souterrain zal komen.

Plannen

"We hadden al langer plannen om daar een foodmarkt-achtig concept te vestigen", vertelt Daan Wentholt. "Nu zijn we echt bezig om de plannen daadwerkelijk uit te werken. We hebben nu één partij die daar mee bezig is."

Het wordt een dagelijkse markt met verse producten. "Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar het kan zijn dat het zoiets wordt als het foodmarktconcept van supermarkt Jumbo. Ik wil niet zeggen dat we met de Jumbo in gesprek zijn, maar het is een voorbeeld. Zo’n foodmarkt is een supermarkt met allerlei verse producten, die je daar dan ook dan ter plekke kunt proeven."

Jaarwisseling

De partij waarmee a.s.r. vastgoed in gesprek is, is "geen typisch Utrechtse partij, maar wel een Nederlandse." Zoals het er nu naar uit ziet, moet de foodmarkt rond de jaarwisseling van 2017/2018 klaar zijn.

Bekijk het ontwerp van de foodmarkt op DUIC.nl