Doordat het busstation aan de Jaarbeurszijde in Utrecht wordt heringericht, vertrekken de bussen aankomend weekend vanaf het Jaarbeursplein. Na dit weekend gaat ook de nieuwe dienstregeling van kracht.  

Tussen het busstation aan de Jaarbeurskant en het busstation Centrumzijde is vanaf maandag 14 december een nieuwe busbaan in gebruik. Deze loopt over een nieuw viaduct op de Van Sijpesteijnkade en maakt weer gebruik van de Leidseveertunnel.

De baan wordt voorlopig alleen gebruikt door bussen, maar is technisch klaar om in de toekomst ook trams te verwerken.

Gecombineerd station

In de zomer van 2016 verhuizen bijna alle bussen die nu aan de centrumkant hun halte hebben, naar het busstation Jaarbeurszijde. Dan is dit busstation twee keer zo groot geworden. Op de plek van het busstation aan de centrumkant ontstaat dan ruimte voor een werkterrein. Hier start in de zomer van 2016 de bouw van een gecombineerd station voor bussen en trams, met er bovenop het Zuidgebouw.

De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling:

 • Lijnen 1, 5 en 55 vertrekken voortaan vanaf busstation Jaarbeurszijde. Lijn1 wordt gekoppeld met lijn 21 en lijn 5 wordt gekoppeld met lijn 7. Daardoor kunnen reizigers vanuit Hoograven en Kanaleneiland weer doorreizen naar het centrum van Utrecht. Lijn 23 wordt op die manier vervangen en vervalt.
   
 • Lijn 14 rijdt voortaan door naar het centrum van Utrecht en stopt daar aan de haltes Vredenburg en St. Jacobsstraat. De route door Transwijk vervalt.
 • Lijn 31 rijdt voortaan in de spits weer ieder kwartier, omdat de sprinter vanuit Houten en Geldermalsen ook weer ieder kwartier in Lunetten stopt.
   
 • Door de opening van de Leidseveertunnel en de nieuwe busbaan langs het stadskantoor is de rijtijd van lijnen 19, 28, 37, 38 en 39 korter geworden en zal het aantal vertragingen afnemen.
 • Lijnen 50, 51, 251 en nachtlijnen 450 en 452 vertrekken op busstation Centrumzijde voortaan vanaf halte B9.
   
 • Lijn 77  rijdt tijdelijk niet meer ten noorden van het spoor in Bilthoven. De haltes Walnootlaan, Jan Provostlaan en Rubenslaan vervallen. In plaats daarvan rijdt lijn 78 ook in de avonduren en op zondag.
 • Op drukke dagen wordt lijn 127 tussen Vleuten en Kasteel De Haar versterkt door lijn 111.

Ook de vertrektijden van veel lijnen wijzigen. De nieuwe dienstregeling vanaf 14 december is online te bekijken.