Utrecht wordt een van de beste plekken om te leven, schrijft het Engelse magazine The New Economy afgelopen weekend.

"Wanneer de meeste mensen denken aan een gezond milieu denken ze niet zo snel aan grote steden. Maar in Utrecht zien ze dat als een uitdaging."

In het artikel komt niet alleen naar voren dat Utrecht een gezonde stad is om in te wonen, maar vooral dat Utrecht een aantrekkelijke stad is om in te wonen en te werken. Het artikel roemt vooral het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt op het Utrecht Science Park.

"De drie hoogwaardige instituten Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht vormen de basis van het Utrecht Science park. Samen zijn het pioniers op het gebied van geowetenschappen, sociale wetenschappen, geneeskunde en diergeneeskunde." Samen met andere leidende instituten en innovatieve start-ups zou er gewerkt worden aan de zogeheten Gezonde Stad.

Overvecht

The New Economy schrijft ook dat niet alleen onderzoek wordt gedaan. Als voorbeeld wordt een project in Overvecht genoemd waarbij verschillende zorgverleners samenwerken om patiënten beter tegemoet te komen.

Ook de game-industrie in Utrecht wordt genoemd. Een van de manieren hoe de gemeente de Gezonde Stad wil creëren is daarvan gebruik te maken. Zo wordt als voorbeeld Virtual Patient aangedragen. Deze 'serious game' wordt gebruikt door professionele zorgverleners om beter te kunnen communiceren met patiënten.

Met een sterke focus op ondernemerschap binnen het onderwijssysteem, samen met grote investeringen in het Utrecht Science Park, zal de stad een wereldleider blijven in het creëren van creatieve oplossingen voor gezonde mensen, gedachten en milieus, stelt het Engelse magazine.