Huurders die in conflict zijn met de beruchte huisjesmelker Marcel van Hooijdonk kunnen bijval krijgen van de gemeente Utrecht.

Dat heeft woonwethouder Paulus Jansen vanmiddag aan de gemeenteraad laten weten.

Marcel van Hooijdonk, die sinds woensdag volgens de rechter officieel huisjesmelker genoemd mag worden, is in het verleden onder meer beticht van het wegpesten van studenten. Wethouder Paulus Jansen (SP) laat weten dat de gemeente strafrechtexperts en mensen met goede kennis van de woningwet in contact willen brengen met de huurders.

Tegenover RTV Utrecht verklaart het CDA oorlog aan de verhuurder. Huurders hebben gisteren datzelfde medium laten weten dat de intimidaties nog altijd door blijven gaan. Samen met Student & Starter, PvdA, D66 en de SP stelde het CDA raadsvragen aan de wethouder.

"De wethouder gaf in zijn beantwoording aan dat hij alle beschikbare middelen zal inzetten om een einde te maken aan structurele overtredingen door pandjesbazen," zegt Harm De Jong van Student & Starter.

"Huurders moeten zich altijd veilig voelen in hun woning. Middelen als hoge boetes of zelfs het overnemen van het beheer of sluiten van panden, moet de gemeente niet schuwen", aldus Student & Starter.