Op het Jaarbeursplein in Utrecht komt een viersterrenhotel. Dit complex moet in 2020 af zijn. Bovenop het hotel komt bovendien een woontoren met appartementen. 

Afgelopen vrijdag verkocht de Gemeente Utrecht de grond aan Amrâth Hotels. Deze ontwikkelaar gaat naast de megabioscoop op het Jaarbeursplein 275 hotelkamers en 350 appartementen realiseren. Het hotel meet 52.000 vierkante meter.

In 2018 start de bouw van het complex. Het Jaarbeurshotel komt op de onderste zeven verdiepingen. Het hotel wordt een luxe viersterrenhotel met hoop extra services. Naast de 275 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelwinkels.

Penthouses

Boven het hotel komt een woontoren voor 350 appartementen in 22 lagen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maten. Er zullen naar alle waarschijnlijheid studio’s zijn, normale appartementen en ook penthouses op de bovenverdiepingen.

Een en ander staat nog niet in detail vast.. Dit project richt zich op meerdere doelgroepen, waaronder meerpersoonshuishoudens.