Er komt steun vanuit de Utrechtse politiek voor studenten die bij een woning huren bij Marcel van Hooijdonk. De verhuurder is in het verleden onder meer beticht van het wegpesten van studenten.

Dat meldt RTV Utrecht donderdag.

Wethouder Paulus Jansen (SP) laat weten dat de gemeente strafrechtexperts en mensen met goede kennis van de woningwet in contact willen brengen met de huurders. Het CDA stelt dat het momenteel oorlog is met de verhuurder. De partij wil de Van Hooijdonk zijn activiteiten staakt in Utrecht. "Wij willen hem hier niet meer hebben."

Volgens de PvdA zijn er harde maatregelen nodig om de verhuurder aan te pakken. "Desnoods trekken we z'n vergunningen in", aldus de partij.

Urgent

Jansen vond het probleem eerder nog niet urgent genoeg, maar daar is verandering in gekomen na doorvragen van de gemeenteraad. Er volgt overleg om een avond te regelen waarop de huurders met de experts kunnen praten.

Van Hooijdonk zelf zegt zich niets aan te trekken van alle beschuldigingen. "Ik heb nog nooit een huurder daar bedreigd of geïntimideerd."