Vervoerder Transvision mag nog niet stoppen met de regiotaxi's in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Dat heeft de rechtbank besloten in een kort geding. 

Bestuur Regio Utrecht (BRU) stapte vorige maand naar de rechter, nadat Transvision aankondigde per 1 januari te stoppen met de regiotaxi's. 

De inzet van BRU was om de vervoerder te houden aan het lopende contract. Transvision wilde zich aan deze overeenkomst onttrekken. Om te voorkomen dat reizigers daarvan de dupe zouden worden, had BRU deze juridische procedure aangespannen.

Blij

Arjen Gerritsen, portefeuillehouder BRU: “Ik ben blij dat Regiotaxi Utrecht blijft rijden en dat de continuïteit niet in het geding is. BRU heeft voor de rechter een beroep gedaan op de bijzondere positie van de reizigers die gebruik maken van de regiotaxi." 

Maandelijks verzorgt Regiotaxi Utrecht in Utrecht en Maarssen ruim 26.000 ritten voor mensen die vanwege beperkingen aangewezen zijn op deze wijze van (rolstoel)vervoer. "Het gaat om een kwetsbare groep mensen die veelal afhankelijk is van dit vervoer. De rechter heeft in haar oordeel dit aspect zwaar laten meetellen.”

Overbruggingsperiode

De rechter heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2016 een overbruggingsperiode wordt afgesloten. Lopende deze periode blijft de regiotaxi rijden, zo heeft de rechter besloten. 

Omdat hiermee een afdoende garantie is afgegeven dat Regiotaxi Utrecht blijft rijden, ziet BRU af van verdere juridische stappen. Door provincie Utrecht – de nieuwe contractpartner voor Regiotaxi Utrecht – zullen de verdere onderhandelingen over de overbruggingsperiode per 1 januari 2016 gevoerd worden.