Dit weekend staan in Utrecht onder anderen Sue The Night op het podium, kunnen mensen een 'stoute pakjesavond' bezoeken en presenteren boeren, imkers en anderen zichzelf op de Winterse Streekmarkt.

Laatste dagen Huis van Sinterklaas

Na zaterdag gaat Sinterklaas weer terug naar Spanje, dus vrijdag is de laatste kans voor kinderen om naar het Huis van Sinterklaas te gaan in Museum Catharijneconvent.

Wanneer: Vrijdag 4 december
Waar: Museum Catharijneconvent
Hoe duur: € 5

Sue The Night

Vrijdag staat  Sue The Night op het podium van EKKO. Hun goed ontvangen debuutalbum Mosaic kwam begin dit jaar uit. Ze maken een combinatie van roots en indie-pop. De muziek van de band is geïnspireerd op songwriters uit de jaren ’60 en ’70, zoals Fleetwood Mac, de synthpop van de ’80s, zoals gebruikt in nummers van Madonna, (denk Madonna)en de moderne muziek zoals Dirty Projectors en Arcade Fire.

Wanneer? Vrijdag 4 december
Waar? EKKO
Hoe duur? € 11

Curtis Eller’s American Circus

Curtis Eller is naast een Groucho Marx lookalike ook een meer dan begenadigd performer en banjospeler. Shows van deze muzikale circusartiest zijn zonder uitzondering een beleving vol humor, acrobatiek, old time banjo music en anekdotes. Vrijdag staat hij in dB's. Ook de sp aties treden dezelfde avond op met nieuw materiaal. Het Utrechtse garage-blues-rock duo Tunnelbirds geeft eveneens een optreden.

Wanneer: Vrijdag 4 december om 21.00 uur
Waar: dB’s
Hoe duur: € 8

RUBBER

Het maandelijkse gayfeestje RUBBER’s organiseert zaterdag Ik pak je avond in BASIS. Bezoekers kunnen dansen op club en house in de hoofdzaal en op popmuziek in zaal 2.

Wanneer: Zaterdag 5 december van 23.00 tot 05.00 uur
Waar: BASIS
Hoe duur: € 8 + kluisje € 3

Rythm & Poetry

Op 5 december, vindt de eerste editie van Rythm & Poetry plaats in RASA-Utrecht. Tijdens deze avond wordt een brug geslagen tussen literatuur, poëzie, spoken word, comedy, rap, live performance en improvisatie. Tussen 23.30 uur en 03.00 uur kunnen mensen zelf hun kunsten tonen tijdens 'open-mic night.' Verder treden onder anderen Akwasi Owusu Ansah, Insayno, StropStrikkers, Sabina Lukovic, Kern Revolutionaire Zaken en DJ DNA op.

Wanneer: Zaterdag 5 december, zaal open 19.30 uur
Waar: RASA
Hoe duur: € 12,50 / na 0:00 uur € 7,50

Winterse Streekmarkt

Op de Mariaplaats kunnen liefhebbers van streekproducten zondag kennismaken met producten van boeren, makers, imkers, telers, bakkers en brouwers tijdens de winterse editie van de Streekmarkt.

Wanneer: Zondag 6 december van 11.00 tot 18.00 uur
Waar: Mariaplaats
Hoe duur: Toegang is gratis