Vrouwen die van mannen met baarden houden, kunnen aanstaande donderdag terecht op het date-event 'Beauty & the Beard' bij The Village Wolvenplein in Utrecht.

"Alle single mannen met baarden en hun vrouwelijke fans van 28 tot 38 jaar zijn welkom", vertelt organisator Anne de Goede van Blik & Blooz.

Een half jaar geleden startte De Goede met haar date-events. “Ik heb daarvoor allerlei singles geïnterviewd met de vraag wat voor een soort mensen er op date-events af moeten komen om het aantrekkelijk te maken. Van vrouwen hoorden ik meerdere malen 'mannen met baarden!' Dat was natuurlijk een beetje een grap, maar omdat ik het zo vaak hoorde, ben ik er toch mee aan de slag gegaan."

Sinterklaasliedjes

Wat voor een baarden kun je dan gaan aantreffen donderdagavond? "We hebben geen selectie met centimeters gedaan", vertelt De Goede. "De mannen mogen zelf bepalen of ze vinden dat ze een baard hebben."

De avond bestaat uit verschillende één-op-één-dates, waarbij telkens iets anders gedaan moet worden. "Zo hebben we een tent waar de man en vrouw allebei via een andere kant met hun hoofd in moeten gaan liggen, zodat de rest van het lichaam buiten ligt. In de tent hoor je allemaal geluiden, bijvoorbeeld kerst- en sinterklaasliedjes, wat weer herinneringen oproept en zorgt voor een gesprek", aldus De Goede.