De fracties van de CDA en VVD zijn geschrokken van de hoge gemeentelijke bijdrage aan de fietsenstalling in de Zadelstraat. Deze blijkt 24 keer zo hoog als bij andere fietsenstallingen in Utrecht.

“Dat de stalling aan de Zadelstraat een erg dure maatregel was, was al bekend. Maar uit de evaluaties wordt nu ook de verhouding duidelijker,” zo laten de partijen weten.

“Op basis van de twee evaluaties concluderen CDA en VVD dat de gemeentelijke bijdrage aan de stalling op de Zadelstraat ongeveer €7,17 per bezoeker bedraagt, terwijl de gemeente aan de stalling op het Jaarbeursplein rond de €0,30 per bezoeker bijdraagt.”

Service

De partijen hebben nu dan ook schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Ondanks dat de service in de stalling erg goed beoordeeld wordt door de gebruikers willen de partijen weten of de hoge kosten hier tegenop wegen en of het klopt dat de gemeente de situatie wil blijven continueren ongeacht het toekomstig aantal bezoekers.

Tot slot willen de partijen weten welke afspraken er zijn gemaakt over opzegging van de huur van het winkelpand aan de Zadelstraat.