De bekende Utrechtse meubelfabriek Pastoe gaat Utrecht na meer dan een eeuw verlaten. "Honderd jaar organische groei heeft ook zijn beperkingen."

De directeur noemt het jammer dat de fabriek Utrecht gaat verlaten. "Maar de plek waar we zitten werd steeds minder handig voor ons. Twee maanden geleden is hier bijvoorbeeld nog betaald parkeren ingevoerd en transport na 6.00 uur is op deze locatie bijna onmogelijk."

Stroink legt uit dat ruim een eeuw tijd op dezelfde plek zitten ook zijn beperkingen heeft. “Alles is hier opengebroken geweest en weer aan elkaar geplakt. Wat niet heel handig en niet meer van deze tijd is." Op de nieuwe plek, die 'sowieso in de provincie is', moet de fabriek zuiniger en vierkanter worden en moeten de showroom en de fabriek dichter bij elkaar komen", zegt Stroink.

"We waren echt wel toe aan iets nieuws. We kunnen nu gaan robotiseren", verklaart Stroink. "We spuiten, schuren en tillen nu alles nog zelf en dat hoeft niet meer in de nieuwe fabriek waar we komen te zitten. De belasting voor de medewerkers wordt minder en de kosten goedkoper. Daarnaast kunnen we nu een ruimte inrichten met een stofvrije droogkamer", besluit Stroink.

Over uiterlijk drie weken weet Stroink wat de nieuwe locatie wordt.