FC Utrecht heeft zondagmiddag ondanks een rode kaart voor verdediger Kevin Conboy gewonnen van Heracles Almelo (4-2). 

In De Galgenwaard bezorgde Sebastien Haller de 'Domstedelingen' met twee doelpunten in de slotfase de zege. Ook Nacer Barazite was twee keer trefzeker voor FC Utrecht en namens Heracles scoorden Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani.

Door de overwinning staat FC Utrecht stevig in de middenmoot met negentien punten uit veertien wedstrijden. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor nog geen enkele keer in eigen stadion.

Heracles lijkt de aansluiting met de top van de eredivisie te verliezen. De Almeloërs staan vierde, maar het gat met koploper Ajax, dat zondag met 2-0 won bij PEC Zwolle, is opgelopen tot negen punten.

Di Tomasso

Het duel tussen FC Utrecht en Heracles stond zondag grotendeels in het teken van David Di Tomasso, de Franse verdediger van de Utrechters die tien jaar geleden plotseling overleed op 26-jarige leeftijd. Spelers uit die tijd waren aanwezig en ook familie van Di Tomasso keek toe vanaf de tribune.

Voor de hoofdingang konden supporters een rode bloem neerleggen, in de fanshop was een speciale sjaal te koop. Op het speelveld was in alle hoeken een '4' gemaaid, het nummer waarmee Di Tomasso bij FC Utrecht speelde.

Ondanks dat FC Utrecht Di Tomasso ook met drie punten wilde eren, leek het aanvankelijk Heracles te worden dat zou gaan winnen in De Galgenwaard. Vlak voor rust stelde Oussama Tannane met een slimme pass Iliass Bel Hassani in staat de 1-0 te scoren. De tweede tegenslag voor FC Utrecht was het wegsturen van Conboy.

Met een man minder speelde FC Utrecht na de rust wel gedreven en agressief. Haller schoot tegen de paal. Na een fraaie aanval over veel schijven maakte Barazite alsnog gelijk en met een fraaie goal maakte hij ook nog 2-1.

Nadat Tannane het evenwicht had hersteld, probeerden beide teams van alles om de volle winst te pakken. Heracles kreeg de beste kansen tegen het moe gestreden FC Utrecht. Toch hielden de gastheren de punten thuis. De Fransman Haller kopte raak en maakte even later de vreugde in De Galgenwaard compleet: 4-2

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie