Winkels in Utrecht zouden de mogelijkheid moeten hebben om de gehele nacht open te blijven. Dat vindt de fractie van Student & Starter. De gemeente maakte eerder bekend dat de winkeltijden in Utrecht op zondag worden verruimd.

Nachtwinkels horen bij een grote stad, vindt de fractie van Student & Starter. Volgens raadslid Steven Menke zijn nachtwinkels een verrijking voor de stad: "Ook ‘s nachts is Utrecht in beweging, wat mij betreft maakt dit college ruimte voor een sluitingstijdvrije stad".

Voor sommige winkels is het straks mogelijk om haar deuren tot 02:00 uur te openen. Toch bestaat volgens Student & Starter de behoefte om ook na die tijd boodschappen te doen.

"Als inwoners en ondernemers nut zien in een nachtwinkel ook na 02:00, moet de stad dit niet tegenhouden", zegt het raadslid.

Nachtwinkels moeten daarom volgens de partij de mogelijkheid hebben om in ieder geval tot 06.00 uur geopend te zijn. "Het stadsbestuur stelt in de nieuwe regels een leefbaarheidstoets voor die de rust en veiligheid van omwonenden garandeert. Volgens Student & Starter is met deze toets een sluitingstijd daarmee overbodig," aldus Menke.

Op 10 december stemt de gemeenteraad over de nieuwe regels voor winkeltijden in Utrecht.