De dode man die dinsdag in Overvecht werd aangetroffen in de auto van een Utrechter blijkt glazenwasser Willem Woertman uit Maarssen te zijn.

Een 61-jarige man uit Utrecht die Woertman vond, meldde dinsdag zelf aan de politie dat er een dode man in zijn auto lag. Hij kende de glazenwasser al ongeveer twintig jaar.

Agenten namen poolshoogte en troffen in de auto het lichaam van Woertman aan. De Utrechter werd aangehouden omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn bij de vermissing en dood van het slachtoffer.

Woertman had een glazenwasserij waarmee hij regelmatig in juridische zaken was verwikkeld. Er loopt nog een zaak die te maken had met het tv-programma Rambam.

Bedreigd

De televisiemakers richtten een glazenwassersbedrijf op om de om verslag te doen over malafide praktijken in de branche. Daarop bedreigde Woertman ze via de telefoon.

"In Rambam kreeg ik het aan de stok met glazenwasser 'rooie Willem'. Nu is 'ie dood. Bizar", twitterde Rambam-presentator Jelte Sondij als reactie op de dood van Woertman.