Johan Gijsen vertrekt per 1 februari als programmeur bij TivoliVredenbrug. Ruim 15 jaar heeft hij meegeholpen aan de artistieke ontwikkeling, groei en successen van Tivoli en later TivoliVredenburg. 

Gijsen wil zich volledig gaan richten op de ontwikkeling van het internationale Le Guess Who? Festival.

In 2000 is Gijsen begonnen bij Tivoli als programmeur. Daarnaast is hij directeur van het Le Guess Who? Festival en heeft hij een rol gespeeld in de totstandkoming van het festival Into The Great Wide Open en Tournee de la Musique tijdens de Grand Dépard van de Tour de France.

Trots

Margriet van Kraats, manager programma en marketing TivoliVredenburg, laat weten het erg te vinden dat Gijsen vertrekt. “Het is met pijn in mijn hart, maar ik ben ook ontzettend trots op alles wat hij bereikt heeft. Mede door zijn  innovatieve marketingvisie, zijn tomeloze energie en zijn grote (inter-)nationale netwerk heeft hij Tivoli, TivoliVredenburg en Le Guess Who? op het huidige zeer hoge niveau gebracht.”

“Bij Tivoli heb ik me kunnen ontwikkelen en ontpoppen tot waar ik nu sta. Naast het samenstellen van programma’s, een liefde die nooit zal roesten, heb ik mij creatief kunnen ontwikkelen en bovenal cultureel kunnen ondernemen”, aldus Gijsen.

In de toekomst gaat Gijsen zich nog meer richten op het Le Guess Who? Festival dat de laatste jaren ontzettend gegroeid is.