Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft een kort geding aangespannen tegen Transvision, het bedrijf dat de regiotaxi’s in Utrecht regelt.

Transvision heeft een contract tot 15 augustus 2018, maar heeft aangekondigd per 1 januari 2016 te stoppen met de regiotaxi’s. Het BRU en betrokken gemeenten zien dit als contractbreuk.

Volgens algemeen directeur Bestuur Regio Utrecht, Piet van Elteren, vindt Transvision het contract te duur. “Ze vinden dat ze er te weinig aan verdienen”, vertelt Van Elteren.

“Nu wij bezig zijn met fuseren, ziet Transvision kans om het contract op te zeggen.” Het BRU is echter nog steeds niet opgeheven en ziet geen reden om het contract met Transvision op te heffen.

Beperking

De regiotaxi verzorgt het vervoer voor mensen die vanwege een beperking aangewezen zijn op deze vorm van (rolstoel)vervoer. Het gaat om ongeveer 26.000 taxiritten per maand in de regio Utrecht en Maarssen.

Als de regiotaxi weg zou vallen, valt ook het vervoer voor deze groep mensen weg en daarmee een deel van hun onafhankelijkheid. Dat wil het BRU nu voorkomen door middel van een kort geding tegen Transvision.

Algemeen directeur van Transvision, René van der Veer, wil eerst het kort geding afwachten. “Tot dan heb ik geen commentaar”, laat Van der Veer weten.