Vapiano opent vrijwel zeker een filiaal in de Neudeflat in het Utrechtse centrum.

Dat blijkt uit het definitieve ontwerp van de Neudeflat, dat vrijdag werd gepresenteerd door wethouder Paulus Jansen (Vastgoed) en directeur Henk Jagersma van Syntrus Achmea, sinds begin september eigenaar van de kantoortoren.

De komst van de keten van Italiaanse restaurants is omstreden onder horecaondernemers op de Neude, omdat zij menen dat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.

Huurwoningen

De verbouwing van de leegstaande Neudeflat ging vrijdagmiddag officieel van start. In de flat komen naast horeca 88 huurwoningen, die in het voorjaar van 2016 af moeten zijn. De gevel van het pand wordt bovendien totaal vervangen en voorzien van nieuwe raampartijen.

"Dit gebouw heeft structureel hoge ogen gegooid op lijstjes met de lelijkste gebouwen van Nederland", aldus eigenaar Jagersma. "Wij hebben er nu het mooiste gebouw van Nederland van gemaakt.”

Rooftopbar

De initiatiefnemers van de actie 'Rooftopbar in de Neudeflat' waren vrijdagmiddag ook aanwezig. Ze boden Syntus Achmea een taart aan met daarop hun Facebookpagina afgebeeld. Ondanks dat ze een definitief 'nee' hebben ontvangen, houden ze hoop.

"We zijn nog in gesprek over de horecaplint, al of niet in combinatie met de top", zei wethouder Jansen tot vreugde van de initiatiefnemers "We hopen dat daar ook iets moois uitkomt voor de stad."