De gemeente Utrecht gaat vanaf 2016 actief handhaven op fout geparkeerde scooters en bromfietsen. Wat al langer gebeurt bij fietsen gaat nu ook gelden voor scooters. 

Het college van B&W heeft woensdag aan de gemeenteraad nieuwe regels en tarieven bekend gemaakt rond parkeren in de stad voor 2016.

Zo gaan de parkeertarieven voor bewoners rond de Kop van Lombok drastisch omlaag, van 120 euro naar 83 euro per maand, is er besloten om een abonnement voor motoren in een belanghebbendengarage naast een parkeervergunning of abonnement voor het parkeren van een auto toe te staan en gaat de gemeente samen met Qbuzz het 'Park & Ride' gebruik stimuleren.

Het meest opvallend is het besluit om fout geparkeerde scooters en brommers actief te gaan wegslepen. Tot nu toe kwam dit weinig voor en handhaven kan met het huidige materieel niet, hiervoor wordt een speciaal wegsleepbedrijf ingehuurd.

Gevaarlijk

"In de stad staan steeds meer brommers, snorfietsen en scooters, waarmee de kans dat ze gevaarlijk staan, en er dus op gehandhaafd moet worden, groter is. Met een wegsleepbedrijf hebben we afspraken gemaakt over het wegslepen van gevaarlijk gestalde brommers, snorfietsers en scooters. Een kostendekkend tarief voor het wegslepen hebben we op basis van deze afspraken bepaald", laat het college weten.